Slimme nieuwbouwwoning in Eeklo

Woonproject te Wondelgem
22 Maart 2018
Rustieke woning in de Vlaamse Ardennen
12 December 2017
Toon alle realisaties
  • TaakVoorzien elektrische installatie voor slimme woning te Eeklo

Dobiss Domotica

Christophe en Silvy bouwden in 2016-2017 een huis in een nieuwe verkaveling te Eeklo. Ze kozen ervoor om een toekomstgerichte installatie te voorzien, waarbij Dobiss Domotica perfect aansloot bij hun wensen.

Elektrische tijdsgeschakelde rolluiken, een alarmsysteem, dimbare LED-spots, ... en dat allemaal via smartphone of tablet zowel thuis als op locatie te bedienen


Elk lichtpunt en elke garage in de volledige woning kan de klant bedienen via drukknoppen aan de muur, een touchpaneelbediening of via hun smartphone. Ook hun elektrische garagepoort is te bedienen met hun telefoon (keihandig als je het bakje vergeten bent of jezelf buitengesloten hebt). In de woonkamer en het salon is elke spot en lichtpunt dimbaar via de dimmodule van Dobiss. Er zijn een aantal sferen vooraf geprogrammeerd, zoals "TV KIJKEN", waarbij de rolluiken zakken, de lichtjes zachtjes schijnen en een geschakeld stopcontact een staande lamp ontsteekt. Maar ook sferen als "ALLES AAN" of "ALLE ROLLUIKEN OMHOOG" zijn best handig!

De keuze voor Dobiss Domotica was voor de hand liggend. Het is kwalitatief, combineerbaar met alle schakel afwerkingen, een lange garantietermijn maar tegelijk budgetvriendelijk. Alle modules zitten centraal in één verdeelbord en gebruiken amper stroom.


Om de kosten te drukken wou de klant een groot stuk zelf doen, voor het sanitaire gedeelte had die immers al aangeklopt bij een firma die zelfbouwpakketten levert. Voor de elektrische installatie wilden ze graag een gelijkaardig voorstel. Het uitslijpen van de sleuven en inplakken van de inbouwdozen werd door de klant zelf gedaan, met het professionele advies van Elektro Partner. Alle punten werden afgetekend zodat alles duidelijk was en vergissingen uitgesloten werden.

Uitgevoerde werkzaamheden

  • Project(begeleiding) van A tot Z
  • Tekenen van de schema's + conforme keuring van de installatie

  • Slimme woning door domotica-modules
  • Bekabeling voor zonnepanelen reeds voorzien
  • Ingewerkte LED-strip in luifel van het kookeiland
  • LED-spots in woonkamer en keuken
  • Deels zelfbouw door klant